A mozgás öröme és jelentősége

Októberben 3 kiváló szakemberrel beszélgettünk a mozgás fontosságáról és öröméről.
A beszélgetésben előjövő témák többek közt:
– Hogyan mozogjak biztonságosan időskorban?
– Ha csontritkulásom van, nem tesz rosszat a mozgás?
– Hogyan találjam meg a leginkább nekem való mozgásformát?
– Csak akkor jógázhatok, ha hajlékony vagyok?

Vendégeink voltak:

Kutás Mercédesz

Mercédesz gyógytornász, fizioterapeuta. 1995-ben ápolónőként végzett, majd majd 2000-ben a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán szerezte meg gyógytornászi oklevelét. Azóta is folyamatosan képzi-fejleszti tudását. Nézetei szerint sosem késő elkezdeni vagy újrakezdeni a sportot vagy a tornát, de fontos, hogy személyre szabott mozgásprogramunk legyen.

❓ A beszélgetésben témái: hogyan mozogjunk biztonságosan • mit jelent az egyénre szabott mozgásforma • hogyan kerüljük el a sérüléseket • hogyan fejlesszük egyensúlyunkat

Kun Zsuzsa

Zsuzsa szociológus, szociálpolitikus és jógaoktató. Jógaoktatói képesítését 20 év tapasztalattal a háta mögött, 57 éves korában szerezte meg. A Hanumán Jógaközpontot 2 éve alapították kollégáival.

❓ Beszélgetésünkben témái: hogyan legyek jól a saját testemben • csak akkor jógázhatok, ha hajlékony vagyok? • mit adhat az idősekeknek ez a fajta mozgás és hogyan vágjanak bele?

Dr. Havay Miklós

Miklós kardiológus, belgyógyász háziorvos. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végzett 1984-ben, szakmai gyakorlatát a Flór Ferenc Kórház Kardio-angiológiai osztályán szerezte meg. A belgyógyászat, a kardiológia, és a foglalkozás egészségügy területén szerzett szakvizsgát. 1998 óta a szakellátásban, illetve 2000 óta az alapellátásban dolgozik.

❓ Beszélgetésünkben témái: a mozgás fontossága időskorban • a csontritkulás és a mozgás kapcsolata  • a fájdalom és a mozgás

A teljes beszélgetést megnézheti itt:

Ossza meg cikkünket itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük