Biztosítási kérdések

Megettük kenyerünk javát, és jobbára egyéb javakat is magunkénak tudhatunk. Van lakásunk, esetleg kis vagy több generációs családi házunk. Nekünk már nehéz karácsonyi ajándékot venni, hiszen ahogy a rokonok mondják: „nektek már mindenetek megvan”.

Hát igen. És ezt a „mindent” nehéz lenne újrateremteni, pótolni.

Az élet pedig néha humorral, néha fájdalmasan produkál furcsa helyzeteket. Ezért is érdemes bebiztosítani ezeket a javakat, no meg magunkat is; lakás-, élet-, balesetbiztosítással.

Nyilvánvalóan a biztosítások nem védenek meg az eseményektől, de csökkentik a kárunkat. A biztosító kifizeti, ugyan nem az eszmei érteket jelentőt, de legalább a pótolható árát. Az emlékeket csak a szívünkben tudjuk megőrizni.

Ahhoz, hogy a biztosításunk értékálló legyen, érdemes időnként megnézni, aktualizálni a szerződésünket – akár egy hozzáértő biztosítási tanácsadóval átvizsgáltatni.

A lakásbiztosításhoz kapcsolódó ún. épületérték az évenkénti díjemelkedéssel nem követi a megemelkedett építőanyag árakat. Ez egy esetleges biztosítási káresemény rendezésekor nagy meglepetést okozhat. A biztosítók követik a piaci igényeket, új szolgáltatásokat kínálnak, korszerűbb módokon állíthatják össze a lakásbiztosítási csomagjaikat, de nincsenek tekintettel arra, hogy egy már korábban megkötött biztosítás esetében a kár nagyságának térítése összhangban legyen a piaci árak alakulásával. Érdemes tehát időről időre megvizsgálni, hogy a már megkötött biztosításunk valóban az elérhető legjobb konstrukció-e számunkra, vagy találunk nagyobb biztonságot jelentő megoldásokat a piacon.

Fontos tényező a lakásbiztosításban megjelenő családi balesetbiztosítás, hiszen a mindennapi életben a balesetek nagy része saját otthonunkban történik. Érdemes átnézni erre vonatkozóan a következőket:
-A meglévő lakásbiztosításban szerepel-e ez a tétel?
-Ha igen, a biztosítottak életkorára van-e kizárás?
-Milyen baleseti eredetű eseményekre szolgáltat kártérítést a biztosító?

Ezek csak a legfontosabb kérdések a lakásbiztosítás és hozzá köthető családi balesetbiztosítással kapcsolatban. Amennyiben kérdése merül fel, itt elérhet!

Üdvözlettel:
Kornélia, a Seniorcentrum biztosítási tanácsadója

Ossza meg cikkünket itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük