Jógaoktatónk, Zsuzsa bemutatkozása

A szavak nem elegendőek a jóga felbecsülhetetlen értékének kifejezésére. Meg kell tapasztalni.

A mi korosztályunknak viszonylag kevesebb módja volt megismerkedni a jógával, fiatal korunkban nagyon keveset tudhattunk róla, még kevesebb lehetőségünk nyílt a gyakorlásra. De életkorunk nem akadályozhat meg ebben.

Szenvedélyesen szeretek jógát tanítani, mert nap mint nap tapasztalom, hogy a jóga olyan eszköz a kezünkben, amellyel életünket jobbra fordíthatjuk. 62 évesen egészségesen és rendszeres gyógyszerszedés nélkül élek.

Leginkább bádogembernek mondanám magam, akiből már gyermekként is hiányzott minden hajlékonyság. Hihetetlen mozgásigényem mellett a testmozgás kötött formái inkább kudarcot hoztak számomra. A jóga nagy változást hozott. Rádöbbentem, hogy én vagyok a saját testem és lelkem ura, nem kell másokhoz viszonyítanom magam, a fejlődésem csak önmagamhoz képest értelmezhető. Ez hihetetlenül jó érzéssel és optimizmussal tölt el.

Közel húsz év jógagyakorlás után, túl a fiatal felnőtt koron határoztam el, hogy jógaoktató leszek és megpróbálom átadni másoknak mindazt, amit én a jógától kaptam. Életpályám pedagógusként indult, de hamar felismertem, hogy nem az iskola az én terepem, hanem a felnőttoktatás.

Később szociológus és szociálpolitikus lettem, energiáimat a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésére igyekeztem minden munkakörömben fordítani. Mindemellett 18 éves korom óta tanítok, ma is, felnőtteket. Szeretem, hogy a közös tanulási folyamatban építhetek élettapasztalataikra, tudásukra.
A Seniorcentrum közösségén belül ezt szeretném átadni:

„A Jóga gyakorlásával felülkerekedhetsz minden nehézségen és megszüntethetsz minden gyengeséget. A Jóga gyakorlásával a szenvedést üdvösséggé változtathatod, a halált halhatatlansággá, a szomorúságot örömmé, a kudarcot sikerré és a betegséget tökéletes egészséggé. … Alvásod pihentető lesz. Megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” – Szvámi Sivánanda

Forduljon hozzám bizalommal ezen az oldalon,
Üdvözlettel, Kun Zsuzsa
Ossza meg cikkünket itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük