Mit tudunk kezdeni idősként nyáron, amikor nyakunkon a hőség?

Nyáron is nagyon fontos, hogy friss levegőn legyünk. Ha van konyhakertünk, ez nem is kérdés, hiszen ott állandóan van teendő. Többnyire már kora reggel kint vagyunk és mire jön a nagy hőség, már lehúzott redőny mögött pihenjük ki magunkat.

Mit tegyünk, ha nincs konyhakertünk?

Manapság nagy divat a közösségi konyhakert a városokban. Kisebb területeken mi magunk is meg tudjuk termelni a számunkra oly kedves zöldséget, gyümölcsöt.

Ha ez túl nagy elfoglaltságnak tűnik, elmélyedhetünk a teraszunkon, ablakunkban növeszthető konyhakert teendőiben is.

Oh, én nem vagyok az a kertészkedős típus!

Akkor is van megoldás, hogy feltöltsük napunkat néhány boldogság pirulával.

Csodálatos helyen élünk, de már hozzászoktunk. Ugyanakkor a szűkebb környék is ezer drágakövet rejthet, ha felvesszük a látogató szemüvegét. Játszunk el a gondolattal, hogy egy kedves ismerősünket vezetjük, mint turista az általunk már jól ismert helyszíneken és idézzük fel azokat a szépségeket, amelyek figyelemre érdemesek. A kora reggeli vagy késő délutáni órákban tegyünk egy sétát, fejünkben a megfogalmazott gondolatokkal.

Fél vagy egy órás séta a reggeli vagy kora esti órákban nagyon sokat segít fizikai jóllétünk megőrzésében. Ha beülünk barátunkkal egy kávézóba, dönthetünk úgy is, a jóízű beszélgetés követően hazasétálunk.

Inkább nem mennék emberek közé…Megszoktam az egyedüllétet és szeretem.

A mozgásra ebben az esetben is szükségünk van. Az interneten számtalan mozgásformát találunk, a kezdőtől a haladó szinten át a szuper menőig. Érdemes elkezdenünk megbarátkozni a jógával, tai-chi-val, amelyek egyensúlyba hozzák a testet és lelket egyaránt. És idősebbek is elkezdhetik…!

Iktassunk be napjainkba bármilyen mozgást, így a kedélyállapotunk is sokkal jobb lesz a hőség ellenére.

Minden tipphez óriási információs anyag található az interneten. Ha van kedve, osszon meg néhányat kedvencei közül itt, a bejegyzés alatt!

Ossza meg cikkünket itt: