Egy órát töltöttem a bankban apámmal, mert át kellett utalnia egy kis pénzt. Nem tudtam ellenállni, és megkérdeztem…
– Apa, miért nem aktiváljuk az internetbankot? Miért tegyem ezt?
– Akkor nem kell itt egy órát sem olyan dolgokkal tölteni, mint az utalás.
Online is vásárolhatsz. Olyan egyszerű lesz minden!

Nagyon izgatott voltam, hogy bevezethetem őt az internetbank világába.   Megkérdezte: ha megteszem, nem kell elhagynom a házat?
– Igen, igen mondtam. Elmondtam neki, hogy most még az élelmiszereket is házhoz lehet szállítani, és hogy az Amazon mindent szállít!

Ezt válaszolta: amint ma beléptem ebbe a bankba, találkoztam négy barátommal, beszélgettem egy kicsit a személyzettel, akik már nagyon jól ismernek. Tudod, hogy nekem erre van szükségem. Szeretek készülődni, kimenni emberek közé és bejönni a bankba.  Van elég időm, ez az a fizikai kapcsolat, amire szükségem van. Két éve amikor megbetegedtem, a bolt tulajdonosa, ahol a gyümölcsöt veszem, odajött hozzám, az ágyam mellett ült és beszélgetett, vígasztalt engem.  Amikor édesanyád elesett néhány napja reggeli séta közben, a helyi zöldségesünk meglátta őt, és azonnal segített neki hazavezetni az autóját, mivel tudja, hol lakom.

Megvolna nekem ez az emberekkel való kapcsolatom, érintésem, ha minden online menne? Miért akarod, hogy mindent otthon megkapjak, és arra kényszerítsenek, hogy csak a számítógépemmel kommunikáljak? Szeretem megismerni azt a személyt, akivel dolgom van, nem csak az eladót.

Hozz létre mindig emberi kapcsolatokat. A technológia nem élet…  Tölts időt élőlényekkel… Ne az eszközökkel.

forrás: www.facebook.com/CosedellaVitaOfficial

Ossza meg cikkünket itt: