Újrafestés

Olyan kezdeményezés látott napvilágot, ami szó szerint újrafesti az idősödésről alkotott eddigi képeinket.

Elindult az első ingyenes képkönyvtár , amely pozitív és reális képeket mutat be az idősekről azzal a céllal, hogy megcáfolják a későbbi életről alkotott negatív és sztereotip nézeteket.
A Centre for Ageing Better nevű szervezet korábban „Az öregség problémája?” című kutatásában a társadalomban a későbbi életkorról alkotott képeket vizsgálta.

A jelentés megállapította, hogy a képkönyvtárak gyakran irreálisan pozitív vagy negatív képeket használnak az idősebb korosztályról, és azt javasolta, hogy a média mind szavakban, mind képekben próbáljon meg változatosabb képet adni arról, hogy mit jelent idősebbnek lenni, anélkül, hogy sztereotípiákhoz és karikatúrákhoz folyamodna.
A képek az öregedés és az idős kor reálisabb ábrázolását mutatják be, hogy alternatívát nyújtsanak az általánosan használt „ráncos kezek” vagy „sétapálcák” képeivel szemben.
A több mint 400 képet tartalmazó, rendszeresen frissülő könyvtárban található képek szabadon felhasználhatók, és az idősödéssel kapcsolatos különböző témakörökkel foglalkoznak, így például
· az egészséggel,
· közösségi aktivitással,
· munkavégzéssel,
· házgondozással,
· közösségi élettel, illetve
· a digitális befogadással.
A képeket itt érheti el

Ossza meg cikkünket itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük